grow and convert

Elképesztően sok marketinges és online marketinges blog van a neten, de kérdés, hogy ezek közül melyiket érdemes olvasni és melyiket nem? Ebben a cikkben azokat az oldalakat gyűjtöttem össze, amiket én is rendszeresen olvasok.

SEO és marketing

MOZ

moz online marketing blog

A MOZ Rand Fishkin saját szakmai blogjaként indult több mint 10 évvel ezelőtt. Anno csak egy SEO blog volt, de mára a korábbi SEOMoz nevet átvette a MOZ és egy teljes termék plusz cég épült az egész köré.

A mai napig az egyik leghitelesebb, legmeghatározóbb keresőoptimalizálás blog és közösség a világon.

Authority Hackers

authority hackers blog

Budapesten él két külföldi srác már évek óta, mind a ketten SEO-val foglalkoznak és innen csinálnak egy nagyon jó és minőségi oldalt. Korábban egy közel 20 fős ügynökséget csináltak, mára azonban csak a közös cégüket építik, full time. Hasznos, tanulságos és szórakoztató amit és ahogy írnak.

Ahrefs

ahrefs online marketinges és seo blog

Az Ahrefs az elmúlt 3-4 évben a legjobb SEO eszközzé nőtte ki magát. A blogot ennek ellenére még mindig kevesen követik más oldalakhoz és blogokhoz képest, de pár év és megkerülhetetlen online marketinges és keresőoptimalizálás forrás lesz a világon.

ThePitch.hu

the pitch online marketing blog

Az egyik, hanem a legjobb magyar online marketinges blog. Papp Gábor nagyon otthon van a keresőoptimalizálás témájában és az anyagai nagyon mélyek, szakmaiak. Néha már meglepő, hogy mennyi tippet és trükköt megoszt. Többször gondolkoztam már azon, hogyha mindezt leírja publikusan, akkor mennyi mindenhez érhet még, amiről nem ír(hat). Tele van nemzetközi és hazai top ügyfelekkel, az online képzéseiről és előadásairól pedig csupa jót hallani.

Gyakorlatilag 2-3 éve alatt lett a hazai piac meghatározó médiuma, nem érdemtelenül.

HubSpot

hubspot marketing blog

A Hubspot alapítója alkotta meg az inbound marketing fogalmát. És ők is csinálják az egyik legjobban ezt a témát. Szinte nincs olyan online marketinges, aki még nem futott bele egy-egy cikkükbe, esettanulmányukba. Havi szinten millióan olvassák őket, csak Google forgalomból. Elképesztő.

Growth Hacking

Growth Hackers

growthhackers blog

Ez kevésbé blog, inkább gyűjtőoldal. A legjobb online marketinges, growth hacking cikkeket és blogokat gyűjti össze, linkekkel. Inkább vegyesek a témák, de nagyon jó posztokat lehet itt találni, ráadásul a szerzőkkel lehet beszélgetni is, és a kommentek is nagyon hasznosak szoktak lenni.

Néha tartanak AMA, azaz ask me anything alkalmat, amikor egy-egy ismertebb, jobb szakembertől lehet írásban kérdezni. Azokat is érdemes megnézni, vagy a régieket visszaolvasni.

Grow and Convert

grow and convert

Sok hasznos esettanulmány, case study van fent a blogjukon. Semmi extra, egyszerűen csak jó. Érdemes olvasgatni vagy feliratkozni a hírlevelükre!

Brian Balfour

brian balfour growth hacking blog

Brian Balfour egy valódi growth hacker, aki inkább az edukációra és a rendszerekre fekteti a hangsúlyt. Nem a csillogó megoldásokra és taktikákra. A HubSpotnál korábban vezető pozíciót töltött be, dolgozott már kis cégnél, nagynál, startupnál és vezetett óriási csapatokat is. Ő az igazi okos és bölcs marketinges, akinek érdemes minden cikkét olvasni és előadását meghallgatni online.

Facebook Ads

AdEspresso

adespresso facebook ads blog

Az Adespresso egy termék és blog is egyben. A termék a Facebook hirdetéseket könnyíti és segíti. A blog pedig ehhez ad tippeket és muníciót. Elképesztő részletességgel.

Ami kifejezetten jó, hogy konkrét Facebook hirdetéseket is szoktak mutatni, ráadásul külön iparágakra, területekre. Ha Facebook marketing és facebook hirdetés terén akarsz elmerülni, akkor a top3 blog között biztosan mindenki megemlíti.

Kozossegikalandozasok.hu

kozossegi kalandozasok blog

Azon kevés hazai magyar szakmai blogok egyiket, amelyik naprakész tudást ad a Facebook felületét illető változásokról. Ha nincs időd és energiád külföldi oldalakat követni, akkor Lévai Ricsi blogját elég követni és értesülsz minden fontosról. Facebook marketing, remarketing és hirdetések esetében szerintem a legjobb magyar blog az övé.

Vállalkozó

Gary Vaynerchuk

gary vaynerchuck blog

Igazi és vérbeli vállalkozó. Néha persze már túl sok, ahogy próbálja eladni magát. De elképesztő energiákat képes átadni szövegesen és videós formában.

Már gyerekkorában elkezdte a “vállalkozósdit”, a klasszikus limonádé standdal, majd baseball kártyák cseréjével. Majd megörökölte az édesapja által indított Wine Libary-t. Ez egy online boros piactér. Később elképesztő méretű vállalkozást csinált belőle. Jelenleg saját médiaügynöksége van és brutális mennyiségű tartalmat ont magából hétről hétre saját magának és az ügyfelei számára.

Valakit kihagytam? Ha igen, de dobd be kommentbe! Szívesen megnézem Ti miket olvastok!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *