2018 legjobb Netflix sorozatai

A leghíresebb online streaming szolgáltatás már itthon is kezd egyre nagyobb népszerűségnek örvendeni. Ha friss felhasználóként az oldalra tévedünk, akkor a rendkívül sok film és sorozat könnyen sokkolhat minket. Így könnyen felmerülhet benned:

Mégis melyek a legjobb Netflix sorozatok?

Azoknak, akiknek nem akarnak, vagy egyszerűen nincs idejük belekezdeni az ígéretesnek tűnő, ám végül csalódást okozó sorozatokba, itt az általam ajánlott netflix sorozatok listája.

Fekete tükör – Black Mirror

Sokak által ez a brit sci-fi sorozat az etalon. Jelenleg 4 évaddal rendelkezik, a különlegessége pedig az, hogy sem az évadok, sem az egyes évadokon belüli részek nem kapcsolódnak össze (bár utalásokat lehet találni korábbi részekre). Olyannyira nem, hogy még a szereplőgárda is más minden egyes részben. A sorozat a jelenkori információs technológia veszélyeit mutatja be egy, a jelenben vagy a közelmúltban játszódó korban. Hangulata komor, mély mondanivalóval rendelkezik, tehát könnyed kikapcsolódásra nem a legjobb választás

Tizenhárom okom volt – 13 Reasons Why

A modern tini sorozatok koronázatlan királya. Egy öngyilkos lány Hannah Baker 13 kazettára rögzítette, hogy mi (és ki) az oka az öngyilkosságának. A történetet Clay Jensen szemszögéből ismerhetjük meg, aki a kazettákat hallgatva próbálja felfedni a teljes igazságot, ám egyre csak mélyül a bonyodalom. A sorozat jelenleg két évaddal rendelkezik, ám a második nem sikerült méltő folytatásnak.

Briliáns elmék – Suits

A jogi sorozatok egyik kiemelkedő szereplője a Suits, ahol egy sztárügyvéd, Harvey Specter, és az általa alkalmazott, ám ügyvédi képesítéssel nem rendelkező zseni, Mike Ross törénetét kísérhetjük végig. A sorozatnak nem rég fejeződött be a 8. évadja, azonban Netflixen egyelőre csak az első 6 érhető el. Ez nem is akkora probléma, az első évadokat ajánlatos megnézni, utána csökken a színvonal.

Birmingham bandája – Peaky Blinders

Az első világháború utáni  Angliában egy Birminghami gengszer család, Shelbyék és bandájuk, a Peaky Blinders története 5 évadon keresztül. Olyan nagyszerű és híres színészek is megjelennek benne, mint Tom Hardy. Érdekesség, hogy a tengerentúlon azért kapott sok kritikát, mert az emberek az akcentus miatt egyszerűen nem értették a szöveget, és felirattal kellett nézniük :).

 

Stranger Things

Sokak által a valaha volt legjobb misztikus sorozatként titulált Stranger Things első évada 2016-ban jelent meg, és vette le a lábáról a közvéleményt. Egy 1980-as évekbeli amerikai kisvárosban játszódik, ahol egy fiú eltűnését követően épp ésszel magyarázhatatlan dolgok történnek. Tavaly megjelent a második évad is, ám sajnos ez sem tudta megütni az első évad által felállított mércét.

Kártyavár – House of Cards

Michael Dobbs regénye alapján 2013-ban jelent meg az első évad, és mára talán a leghíresebb Netflix saját gyártású sorozat. A történtek egy kongresszusi tag, Frank Underwood cselekményeit követik végig, aki az eszközökben nem válogatva próbál előretörni és másoknak keresztebetenni a politikusi pályáján. A sorozat többszöri Emmy- és Golden Globe díjas, 5 évadjával hosszú időre kellemes kikapcsolódást nyújthat.

Narcos

Ebben a krimi sorozatban kolumbia drogkartelleinek életét követhetjük végig. Az első két évadban a Medellín kartell és feje, a világ talán leghírhedtebb kokainbárója, Pablo Escobar áll a középpontban. A harmadik évadban a kolumbiai halála utáni életet ismerhetjük meg, és már készül a negyedik is, ami már mexikóban fog játszódni. Maga a sorozat pontosan olyan, mint amilyennek a csempészést elképzeljük: pörgős, feszült, kiszámíthatatlan.

A korona – The Crown

Második Erzsébet királynőről szóló életrajzi sorozat, mely témájához hűen a világ legdrágább sorozata. A királyné történetét a házasságától kísérhetjük végig napjainkig. Az első évadban uralkodásának korai szakaszát dolgozzák fel egészen Churchill 1955-ös felmondásáig és a húga, Margit hercegnő Peter Townsenddel folytatott kapcsolatának felbomlásáig. A második évad az 1956-os Szuezi válságtól a legkisebb gyermeke, Eduárd herceg megszületéséig tart. További két évad került bejelentésre, melyekben megismerhetjük majd az uralkodó életét egészen napjainkig. A történelmi sorozatok kedvelőinek kötelező!

Szerintem ezek a legjobb Netflix sorozatok 2018-ban. Nektek melyik a kedvencetek?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *