Néhány hónappal ezelőtt a Facebook kiadott egy olyan funkciót, aminek a segítségével megtalálhatjuk az ingyenes és publikus WiFi hotspotokat az iPhone-unkok. Az új “Find Wi-Fi” funkció célja nyilván az, hogy még jobban a telefonhoz ragassza a felhasználókat. Ez azonban nem feltétlenül káros jelen esetben.

A új Facebook “Find Wi-Fi” feature az tudja, hogy listázza a közelünkben lévő ingyenes vagy publikus kávézók, éttermek és bevásárlóközpontok wifi hálózatát.

Még ha nem is vagyunk közel egy-egy hálózathoz, akkor is megmutatja azokat a helyeket, ahol ingyen netet lehet vadászni. Ezen felül akár útvonalat is tudunk terveni ezekre a helyekre.

Ahhoz, hogy iOS-en használni tudjuk ezt a funkciót, mindössze annyit kell tenni, hogy engedélyezzük a Beállításokban (Settings) a Location Settings-ben a folyamatos adatszolgáltatást a helyzetünkről (Always).

Ingyen WiFi a Facebook Find Wi-Fi segítségével

1. lépés: A Facebook app beállításaiban engedélyezni kell a location-t. Settings / Facebook App / Account Settings / Location / Always

find wifi location settings beállítása always módra

2. lépés: Görgess lejjebb és keresd meg a “Find Wi-Fi” funkciót. Engedélyezd (Enable Find Wi-Fi”)

ingyen wifi: Facebook Find WiFi aktiválása

3. lépés: Válaszd ki a Find Wi-Fi menüpontot és megjelenik egy térkép és lista az elérhető ingyenes hotspotokról. Itt extra információhoz is juthatsz az adott hellyel kapcsolatban. Sőt, útvonalat is tudsz tervezni ide.

Find Wifi ingyenes wifi térkép

Hátrányok

Az egyik legfontosabb hátránya az egésznek, hogy a használatához engedélyezni kell a Facebook számára a location historyt, vagyis a cég mindig és folyamatosan tudni fogja mikor és hol jártunk.

Facebook Location History Tracking endegélyezése

Másodsorban pedig ennek a funkciónak az engedélyezése komolyan merítheti az akkumulátort is, ami kellemetlenül érinthet sokakat, ha nap közben már így is rendszeresen lemerül a telefonjuk.

Harmadrészt érdemes azért óvatosan bánni az ingyenes Wi-Fi hálózatokkal, mert előfordulhat hogy biztonsági kockázatot rejt magában egy-egy free wifihez történő csatlakozás.

Hasonló célú alkalmazás az Instabridge is, aminek a használatáról már írtam korábban: Instabridge használata: ingyen WiFi helyek bárhol

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *