unsplash

A fényképezés mindig is szerves része volt a vizuális tervezésnek. Sajnos hozzászoktunk ahhoz, hogy a weben rengeteg olyan stock fotót látunk, ahol ismeretlen emberek ráznak kezet egymással. Ezeknek az stock fotók viszont nem csak általánosak és unalmasak, de még ráadásul pénzbe is kerülnek.

Szerencsére egyre több olyan weboldal jelenik meg, ahol gyönyörű stock fotókat találhatunk az interneten. A legjobb az egészben, hogy ezek egy része teljesen ingyenes!

Ebben a bejegyzésben összeállítottam a legjobb listát az ingyenes stock fotókért.

Fontos információ

Ezeknek az ingyenes képeknek és fényképeknek a jelentős része szerzői jogi korlátozásoktól mentesek vagy a Creative Commons nyilvános tulajdonában vannak regisztrálva. Ez azt jelenti, hogy másolhatod, módosíthatod, terjesztheted ezeket a képeket, sőt akár kereskedelmi célokra is használhatod, külön engedély nélkül.

Néhány fényképnél azonban szükség lehet hozzájáruláshoz. Megtettem minden tőlem telhetőt, hogy meghatározzam, mely licencekre vonatkoznak, de továbbra is javaslom, hogy végezz saját kutatását, és határozd meg, hogyan lehet ezeket a képeket felhasználni.

Ha ez megvan, akkor merüljünk is el a legjobb ingyenes képkereső és stock fotós oldalak listájában.

Képkereső oldalak listája

1. StockSnap.io

stocksnap

A StockSnap.io gyönyörű ingyenes stock fotók széles választékát kínálja, méghozzá nagy felbontású képekkel. A weboldal nagyon praktikus keresési funkcióval is rendelkezik, amely megkönnyíti a rendelkezésre álló képek ezreinek böngészését. Ezenkívül a webhely nyomon követi a megtekintéseket és a letöltéseket is.

A StockSnap napi rendszerességgel több száz képet ad hozzá a listához, és az összes fotó a Creative Commons nyilvános licensze alatt kerül kiadásra – vagy nem szükséges hivatkozni rá.

2. Pexels

A Pexels kiváló minőségű és teljesen ingyenes stock fotókat biztosít, amelyekre a Creative Commons Zero (CC0) licenc vonatkozik. Az összes fénykép jól fel van címkézve, kereshető és könnyen felfedezhető a felfedező oldalakon keresztül.

3. Unsplash

unsplash

Az Unsplash nagy felbontású képek nagy gyűjteményét kínálja, és az egyik legjobb forrás a stock képek számára. Az Unsplash csapata a felhasználók képbeküldései révén frissül, és csak a legjobbakat tartalmazza a honlapján. Az összes fotó ingyenesen használható az Unsplash licenc alapján.

4. Burst (by Shopify)

A Burst a Shopify tulajdona, amely ingyenes stock fotókat biztosít a vállalkozók számára. Néhány fotóra a Creative Commons CC0 licenc vonatkozik, míg máshol a Shopify saját fotólicence van érvényben.

A Burst célja annak elősegítése, hogy a vállalkozók jobb termékeket, weboldalakat és marketing kampányokat készítsenek. A képek többsége eredeti fotók, amelyeket házon belül készítettek. A speciális képek mellett általánosabb fényképeket is megtalálhatsz itt.

5. Reshot

A Reshot egy hatalmas, válogatott ingyenes stock fotókból álló könyvtár, amelyet máshol nem találsz meg. Olyan kezdőknek, szabadúszóknak és alkotóknak készült, akik ki nem állhatják a random stock fotókat. Szabadon felhasználható kereskedelmi és szerkesztői szempontból, nincs szükség hivatkozásra sem a képek felhasználása során.

6. Pixabay

A Pixabay ingyenes stock fotók, vektorok és művészeti illusztrációk nagy gyűjteményét kínálja. Az összes fényképet a Creative Commons CC0 alatt adják ki.

7. FoodiesFeed

A FoodiesFeed több ezer gyönyörű, reális és ingyenes képet kínál nagy felbontásban. Ez a tökéletes stock hely az gasztrobloggerek számára.

8. Gratisography

A Gratisography ingyenes nagy felbontású képeket kínál, amelyeket felhasználhatsz személyes és kereskedelmi projekteken. Az összes képet Ryan McGuire (Bells Design) készítette.

9. Freestocks.org

A Freestock a Creative Commons CC0 alatt ad ki kiváló minőségű fényképeket, széles választékban.

10. Picography

A Picography Dave Meier és más fotósok által gyűjtött gyönyörű, ingyenes stock fotókat tartalmaz. Az összes fényképet a Creative Commons CC0 alatt jelenítik meg.

11. Foca

A Foca nagy felbontású képek gyűjteménye, melyet Jeffrey Betts kzel. Jeffrey a munkaterületek és a természet fényképeire specializálódott. Az összes fényképet a Creative Commons CC0 alatt jeleníti meg.

12. Picjumbo

A Picjumbo egy teljesen ingyenes fotógyűjtemény kereskedelmi és személyes munkákhoz. Naponta új fényképeket töltenek fel a legkülönbözőbb kategóriákból, ideértve az absztrakció, a divat, a természet, a technológia és még sok egyéb témában.

13. Kaboom Pics

A Kaboom Pics kiváló minőségű ingyenes fényképek széles választékát kínálja, beleértve absztrakt, város / építészet, divat, ételek, tájak témákat. A fényképek felhasználhatók kereskedelmi célokra, de nem adhatók el és nem terjeszthetők tovább.

14. SkitterPhoto

A SkitterPhoto ingyenes stock fotók széles választékát nyútja, és a Creative Commons CC0 alatt. Az összes kép hiteles, és a Skitterphoto tulajdonosai készítették.

15. Life of Pix

A Life of Pix egy olyan forrás, amelyet a LEEROY kreatív ügynökség készített, ingyenes, nagy felbontású képeket kínálva, szerzői jogi korlátozások nélkül.

16. Little Visuals

A Little Visuals tulajdonosa Nic ugyan már elhunyt, de fotói továbbra is elérhetőek. Az összes fényképet a Creative Commons licenc nyilvános domain dedication alapján adják ki.

17. New Old Stock

Vintage fotók nyilvános archívumokból, ismert szerzői jogi korlátozások nélkül.

18. Jay Mantri

Minden csütörtökön 7 új fénykép jelenik meg a Creative Commons CC0 licenc alatt. Jay Mantri posztol néhány igazán szép fényképet, különféle témákkal.

19. Picspree

A Getty Images támogatásával a Picspree kiváló minőségű stock fotók széles választékát kínálja, teljes mértékben ingyenesen. Az egyszerű kereséssel és a könnyű letöltéssel a Picspree kiváló forrás kisvállalkozások és webes szakemberek számára, akik kiváló minőségű fényképeket keresnek a licenccel való gond nélkül.

20. ISO Republic

Az ISO Republic széles skáláját kínálja a fényképeknek; minden nap új képeket adnak hozzá ingyenesen, a CCO licenc alapján.

21. StyledStock

A StyleStock ingyenes női fotós fényképeket kínál minden női vállalkozó számára. A gyűjtemény teljesen ingyenes kereskedelmi és személyes műveihez.

Összefoglalás

Mint láthatod, egyre több fantasztikus forrásból származó stock fotó oldal létezik. Ezek az oldalak folyamat segítséget és inspirációt nyújtanak webes szakemerek, marketingesek és bloggerek számára. Így többet nem kell unalmas és agyonhasznált stock fotókat használniuk!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *